Biografi

Jeg er uddannet ved Det Kongelige Danske Musik-konservatorium, Sibelius Akademiet og Syddansk Musik-konservatorium. Min koncertvirksomhed omfatter opgaver som solist, kammermusiker og orkestermusiker, i repertoire fra barokken til ny musik, og jeg har optrådt til koncerter og på festivaler i Norden, Asien og Sydamerika. Du kan læse mere i
mit formelle CV.


Min historie

Jeg er født i Danmark, og opvokset i Ballerup som er en forstad til København. Mine rødder stammer fra Jelling i Østjylland og Zanzibar i Østafrika, og min familie har spredt sig til Australien over Ny Guinea til De Forenede Arabiske Emirater. Hele mit liv har jeg rejst meget, men på trods af at det kræver mest plads på papiret at beskrive min internationale arv, har min danske familie haft den største plads i mit liv. Og det var min mor som spillede plader med Mozarts fløjtekoncerter for mig, da jeg lå i hendes mave, og tog mig med til Tryllefløjten på Det Kongelige Teater, før jeg kendte til anden musik.


Vejen hertil

Jeg begyndte at spille fløjte som 8-årig, og min lærer Nanna Kagan tog mig med til Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence, gav mig muligheden for at spille i ungdomssymfoniorkester og være solist med ungdoms- og amatørorkestre. På MGK på Sankt Annæ Gymnasium lærte Ingrid Holck mig at være ambitiøs, tænke stort og arbejde hårdt for mine drømme, og på mine rejser til Berlin i de efterfølgende år lærte Christina Fassbender mig at være udholdende, tålmodig og grundig i alle detaljer, gennem hendes store empati og brillante fløjtespil. I 2007 fik jeg muligheden for at gå hos mit store idol Petri Alanko, så jeg flyttede til Finland, og studerede to år på Sibelius Akademiet, det var en oplevelse for livet. Derefter fulgte en lærerig periode med timer hos den fantastiske fløjtenist Janne Thomsen, som viste mig at målrettethed, samt intelligent og logisk tænkning kan løse alle (fløjterelaterede) problemer. I 2013 blev jeg optaget i Solistklassen hos Rune Most, som udover at være en fløjtenist hvis vidunderlige spil jeg længe havde beundret, er blevet en stor musikalsk inspiration for mig.

I Danmark, Sverige, Finland, Frankrig, Østrig, Tyskland og Brasilien har jeg i øvrigt hentet stor inspiration hos disse fløjtenister: Eva Østergaard, Toke Lund Christiansen, Henrik Svitzer, Mads Johansen, Russell Satoshi Itani, Tobias Carron, Camilla Hoitenga, Hanna-Kaarina Heikinheimo, Mikael Helasvuo, Hanna Juutilainen, Davide Formisano, Ulrich Biersack, Philippe Bernold, Andras Adorjan, Pierre-Yves Artaud, Ransom Wilson, Marcelo Barbosa.

Stor tak til disse fonde som har støttet mig gennem mit studie: Nordea Fonden, Dansk Kvindesamfunds legater, Jørgen Esmers Mindelegat.


Små sideveje

At formidle klassisk musik i sceniske rammer har altid optaget mig, og det har bragt mig indenom andre fag, at lære om blandt andet fortællekunst og performance. Det omfatter medvirken hos Cantabile2 og Grønnegade Teater, en DR-serie, reklamefilm og voice-acting til computerspil. Hvad det har ført med sig af forestillinger fra min egen hånd, kan du læse om under PROJEKTER.

Portræt